In Beauty on
6 april 2017

Lush Cosmetics Dark Angels en Ocean Salt

Lush Cosmetics Dark Angels en Ocean SaltAlweer een artikel over producten van Lush Cosmetics? Ja, het spijt me, maar mijn Lush verslaving kent duidelijk geen grenzen. 😉 Inmiddels alweer het derde artikel, waarbij dit keer Dark Angels en Ocean Salt een plekje in de spotlight krijgen. Hebben jullie ook mijn vorige artikelen gelezen? Zo niet, je vindt ze hier en hier.Voor nu, door naar de cleanser en body scrub!

Lush Cosmetics Dark Angels en Ocean SaltLUSH COSMETICS OCEAN SALT SCRUB

Wat Lush Cosmetics zelf over Ocean Salt zegt:
“De zoute citrusgeur is verfrissend voor je huid en je geest, alsof je een koele duik in de oceaan neemt. Limoen geweekt in wodka, grapefruit en scheppen zout zitten in deze opwekkende face en bodyscrub. Zeezout is rijk aan mineralen en is geweldig voor het verwijderen van dode huidcellen. Smeuïge avocadoboter, kokosolie en zeewier absolue verzorgen je huid en houden deze lekker zacht en soepel. Gebruik op een vochtige huid voor een zachte reiniging, maar kan ook op een droge huid aangebracht worden.”

Ocean Salt is een gezicht- and bodyscrub. De scrub bevat kokos, limoen en zeezout. Ik begrijp de naam van dit product helemaal, want één snifje aan dit product laat je denken dat je op een luxe oord in Bali ligt!

Lush Cosmetics Dark Angels en Ocean SaltIk heb de zelf conserverende versie, dus die is naar mijn idee wat dunner dan de ‘originele’ (omdat hier meer honing aan toe is gevoegd zodat hij langer houdbaar is). Ook zie ik weinig blauwe kleuren terug in het potje, die ik op de website wel zie. De zelf conserverende is heel licht mintgroen.

Ik moet zeggen dat ik de zeezout korrels die de huid moeten scrubben wel erg flink van formaat vind. Het zijn vrij grove korrels, waardoor ik het idee heb mijn huid meer te beschadigen dan alleen de dode huidcellen te verwijderen. Daardoor moet je héél voorzichtig scrubben, zodat je de huid in je gezicht niet kapot maakt. Voor mijn lichaam werkt hij daarom wat fijner, die huid lijkt er toch wat beter tegen te kunnen. Na het gebruik van deze scrub heb ik wel een huidje als een baby’s bum! 🙂

Lush Cosmetics Dark Angels en Ocean SaltLUSH COSMETICS DARK ANGELS CLEANSER

Wat Lush Cosmetics zelf over Dark Angels zegt:
“Een schitterende zwarte scrubreiniger speciaal voor de vettere huid. Houtskool absorbeert overtollige oliën, avocado-olie werkt verzachtend op je huid, Rhassoulmodder zorgt voor een extra grondige reiniging, sandelhoutolie verzacht je huid. Ook zit er bruine suiker in, voor een goede scrub! Gebruik deze reiniger een keer per week als je een normale huid hebt, als je een vettere huid hebt kun je deze reinger twee keer per week gebruiken. Behalve voor je gezicht is hij ook fantastisch voor je lichaam! Meng een klein beetje met een paar druppels water tot een papje, inmasseren op je huid en (goed!) afspoelen met lauwwarm water.”

Dark Angels is een gezicht cleanser. Hij valt ook niet te missen, hij is namelijk git en git zwart. De cleanser is geschikt voor de vette huid, omdat hij olie absorbeert en modder bevat om de huid extra goed te reinigen. Ook ideaal voor de acné huidjes dus!

Lush Cosmetics Dark Angels en Ocean SaltVan de zwarte kleur schrok ik in het begin even, en dat was ook terecht. Ik merk namelijk dat wanneer ik deze cleanser gebruik ik echt goed moet boenen om al het zwart van mijn gezicht af te krijgen. Ik raad daarom ook aan om deze cleanser alleen ’s avonds te gebruiken, om de ‘Hey, je hebt allemaal zwart op je gezicht!” opmerkingen te vermijden.. 😉 Ook de wasbak is niet erg blij met deze cleanser, je moet hem echt goed schoonmaken. Dat is dan ook de reden waarom ik Dark Angels vaak links laat staan, het wordt gewoon zo’n ontzettende knoeiboel met dit product. Ook vind ik hem niet geschikt voor dagelijks gebruik, daar droogt hij de huid te veel voor uit.

Lush Cosmetics Dark Angels en Ocean SaltOveral vind ik de producten oké, maar zou ik ze allebei niet opnieuw aanschaffen. Ik vind Ocean Salt een fijne scrub voor het lichaam in de zomer, maar zou hem niet zo snel op het gezicht gebruiken omdat hij daar te grof voor is. Dark Angels is een fijne cleanser voor zo’n drie keer per week, maar is naar mijn mening te sterk om elke dag te gebruiken. Ook maakt hij je hele omgeving zwart, dus wellicht iets om rekening mee te houden! 😉

Lush Dark Angels (100g) kost €9,95 en voor Lush Ocean Salt zelfconserverend (120g) betaal je €12,95.

Welk product van Lush Cosmetics is jouw all time favorite?

Don’t forget to follow me!
Bloglovin | Instagram | Twitter | Facebook

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a Reply